Άκης Πετρετζίκης: Το σπουδαίο επιχειρηματικό πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το γνωστό Σεφ | Ergazomenos.gr

Άκης Πετρετζίκης: Το σπουδαίο επιχειρηματικό πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το γνωστό Σεφ

Ο Άκης Πετρετζίκης Είναι ένας από τους νεότερους, πιο επιτυχημένους και αγαπητούς chef στην Ελλάδα! Ένα πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε λόγω των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετείχε και μέσω των οποίων έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και που τελευταία απολαμβάνουμε στη δική του εκπομπή, με τίτλο «Kitchen Lab». Οι περισσότεροι τον έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με τη μαγειρική και πιο συγκεκριμένα με τις νόστιμες αλλά παράλληλα απλές και πρωτότυπες συνταγές που μας προτείνει. Ωστόσο, πέραν αυτών ο Άκης είναι ένας σπουδαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς που θα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Αρχικά κάποια βασικά στοιχεία που αξίζει να γνωρίζετε για τον Άκη είναι οτι το όνειρο της μαγειρικής ξεκίνησε περίπου στα 18 του χρόνια, όταν πέρασε στη σχολή της λογιστικής. Την περίοδο εκείνη συνειδητοποίησε οτι αυτό που πραγματικά τον ενδιέφερε ήταν η μαγειρική και όχι τόσο τα λογιστικά. Παράλληλα με τη σχολή του λοιπόν, επέλεξε να φοιτήσει και στη σχολή μαγειρικής «Le Monde». Η πορεία του ως μάγειρας ξεκίνησε από διάφορα ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά σύντομα αποφάσισε οτι ήθελε να διευρύνει τους μαγειρικούς του ορίζοντες και έτσι και έκανε! Στην συνέχεια λοιπόν, ακολούθησαν πέντε χρόνια στην Αγγλία, όπου αποτέλεσαν το μεγαλύτερο σχολείο, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, καθώς είχε την ευκαιρία να ασκήσει το επάγγελμά του σε πολύ γνωστά ξενοδοχεία και να συνεργαστεί με διακεκριμένους σεφ που του μεταλαμπάδευσαν πολλές από τις γνώσεις και τα μυστικά τους.

Το 2010, όμως, αποφάσισε να γυρίσει πίσω για να συμμετάσχει στο «Μaster Chef», το παιχνίδι που τον έκανε ευρέως γνωστό! Η απόφασή του αποδείχτηκε σωστή, καθώς από τότε η καρίερα του απογειώθηκε, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πέρα από την αγάπη του για τη μαγειρική ο Άκης Πετρετζίκης έκρυβε μέσα του και το επιχειρηματικό πνεύμα, το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Έκτοτε ακολούθησε μια σειρά από επιχειρηματικές ιδέες που τον έκαναν να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με το κοινό του.

Πρώτο του βήμα ήταν η δημιουργία της δικής του ιστοσελίδας, που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως το θησαυρό για κάθε νοικοκυρά ή νέο άνθρωπο που θέλει να πειραματιστεί και να μαγειρέψει. Εκεί μοιράζεται όλες τις συνταγές του, χρήσιμα μυστικά και tips, καθώς και blogs με ποικίλη θεματολογία. Επίσης, μέσω του site αλλά και του Youtube δημοσιεύει βίντεο με την εκτέλεση των συνταγών του, θέλοντας έτσι να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους αναγνώστες του και να τους εγγυηθεί την επιτυχία σε κάθε μαγειρική τους απόπειρα!

Ακόμα, θέλοντας να ικανοποιήσει τους πιο παραδοσιακούς του αναγνώστες έχει δημιουργήσει μια σειρά από περιοδικά και βιβλία με πρώτο το «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», που εκδόθηκε το 2014 και βραβεύτηκε από το κοινό. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Νestle Dessert δημιούργησε το βιβλίο «Μόνο Σοκολάτα», ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και το «Piece of Cake» ένα βιβλίο με 120 συνταγές για τα πιο λαχταριστά cake που έχετε δοκιμάσει! Η τελευταία του απόπειρα έγινε το 2018 με ένα ξεχωριστό βιβλίο από όσα είχαν προηγηθεί, αφού μας παρουσιάζει με τη δική του ματιά την κουζίνα της χώρας μας, εξoύ και ο τίτλος «Η δική μου ελληνική κουζίνα». Τα βιβλία αυτά είναι διαθέσιμα στο e-shop του, όπου μπορείτε να βρείτε και άλλα προϊόντα με την υπογραφή του.

Πέραν αυτών όμως, ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά του βήματα είναι τα εστιατόρια που διατηρεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη μαγαζιών, με πρώτο το KitchenLabCafé, έναν άνετο και ζεστό χώρο που αποτελεί την ιδανική επιλογή για brunch και όχι μόνο καθώς μπορεί να σας προσφέρει μια ποικιλία από σπιτικές λιχουδιές που μπορείτε να συνδυάσετε με τον καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα. Για να απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή γευστική εμπειρία μπορείτε να επισκεφτείτε τα καταστήματα που βρίσκονται στη Γλυφάδα και την Αγία Παρασκευή, ενώ σύντομα πρόκειται να ανοίξει αντίστοιχος χώρος και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, με το BurgerAP ο Άκης Πετρετζίκης και η ομάδα του έρχονται να ικανοποιήσουν και τους λάτρεις των burgers και γενικότερα του street food, παρέχοντας κάποιες από τις πιο γνωστές γεύσεις στις καλύτερες παραλλαγές τους, που πρόκειται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Φυσικά, ο βασικός κανόνας που εξασφαλίζει και την επιτυχία των εστιατορίων του είναι η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης και στη συνέχεια η αφοσοιωμένη ομάδα και εργασία με στόχο την ικανοποίηση των πελατών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εύκολα αντιλαμβανόσαστε λοιπόν οτι πέραν των μαγειρικών του ικανοτήτων ο Άκης Πετρετζίκης είναι και ένας σπουδαίος επιχειρηματίας που έχει καταφέρει να συνδυάσει το πάθος του για τη μαγειρική με επιχειρηματικές ιδέες που του εξασφάλισαν μια σπουδαία πορεία που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ακόμα!