Ένα πτυχίο δεν φέρνει την εργασία. | Ergazomenos.gr

Ένα πτυχίο δεν φέρνει την εργασία.

Εξετάσεις εξετάσεις εξετάσεις… Εξετάσεις στο σχολείο, εξετάσεις για να μπεις σε κάποια σχολή, εξετάσεις κατά τη διάρκεια της σχολής και εξετάσεις για να βγεις από αυτήν. Ποιο το αποτέλεσμα; Μερικές φορές να κάνεις όντως επάγγελμα αυτό που σπούδασες. Ακόμα περισσότερες όμως και οι φορές που καταλήγεις να κάνεις ένα επάγγελμα άσχετο με το πτυχίο που έχεις πάρει.

Αφού έχεις δώσει τις γνωστές σε όλους μας Πανελλήνιες, έχεις περάσει σε μια σχολή ίσως της επιλογής σου ίσως και όχι, και φτάνει επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή που παίρνεις το πτυχίο στα χέρια σου και κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: « Και τώρα τι κάνουμε; »

Υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι να είσαι από αυτούς, δεν θα πούμε τυχερούς, που θα καταφέρεις να βρεις επάγγελμα σχετικό με αυτό που έχεις σπουδάσει. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει και η πιθανότητα το επάγγελμα σου να μην σχετίζεται με αυτό που σπούδασες. Αυτό συμβαίνει γιατί η εποχή που έβρισκες δουλειά αμέσως μετά τη σχολή σου καλώς ή κακώς έχει περάσει και η οικονομική κρίση έχει αφήσει το αντίκτυπο της και σε αυτό.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να σκέφτεσαι ότι έχεις αποτύχει στη ζωή σου. Τα χρόνια που το μέλλον σου κρινόταν μόνο από αν είχες ένα πτυχίο και ο τίτλος του πτυχίου δυστυχώς ή ευτυχώς πέρασαν. Επομένως η σημερινή εποχή σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις πιο διαλλακτικός και ευρηματικός στον τομέα που αφορά την επαγγελματική σου αποκατάσταση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για κάποιον που από το μηδέν έκανε τη δική του επιχείρηση . Υπάρχουν πάρα πολλά σεμινάρια, είτε μέσω Διαδικτύου είτε όχι, που μπορείς να παρακολουθήσεις για start up επιχειρήσεις και για το πώς να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση από το μηδέν.

Για αυτούς που δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, η λύση είναι η εμπειρία. Ψάξε τις αγγελίες που σε ενδιαφέρουν και μην φοβηθείς να στείλεις και εσύ το βιογραφικό σου σημείωμα. Απλώς την έλλειψη ενός πτυχίου θα την αντικαταστήσει η εμπειρία σου. Μη φοβηθείς να στείλεις το βιογραφικό σου γιατί δεν μπορείς να φανταστείς μερικές φορές πόσο παραπάνω θα εκτιμηθεί η εμπειρία που έχεις στο συγκεκριμένο τομέα από τον ενδεχόμενο εργοδότη σου. Συγχρόνως μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου σημείωμα και με συστατική επιστολή από κάποια προηγούμενη σου εργασία.

Μην χάνεις άλλο χρόνο και χτίσε μόνος σου το μέλλον σου!