Αναζήτηση Εργασίας: Ποτέ μην το «βάζεις κάτω» | Ergazomenos.gr

Αναζήτηση Εργασίας: Ποτέ μην το «βάζεις κάτω»

Όπως έχουμε βιώσει όλοι σίγουρα μία φορά στη ζωή μας, η αναζήτηση εργασίας από μόνη της είναι μια χρονοβόρα, κουραστική και επίπονη διαδικασία που σου προκαλεί αρκετό άγχος και στρες. Σε μια Ελλάδα που διανύει την οικονομική κρίση είναι αναμενόμενο να προστίθεται ένας παραπάνω βαθμός δυσκολίας στο γεγονός αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση όμως είναι που πρέπει να μην απογοητεύεσαι και να μην το «βάζεις κάτω» γιατί κάποια στιγμή αυτή η πολυπόθητη θέση εργασίας θα έρθει και τότε θα καταλάβεις ότι όλος αυτός ο κόπος που έκανες δεν πήγε χαμένος.

Παρόλο τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας αγγελίες εύρεσης εργαζομένου δημοσιεύονται καθημερινά και μια από αυτές μπορεί να είναι η δικιά σου, οπότε ποτέ μην χάσεις το στόχο σου.

Αυτό θα γίνει αν έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο και πρόγραμμα στη ζωή σου και πόσο μάλλον στην καθημερινή σου ζωή. Καταρχήν κατέγραψε μια λίστα με τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν και θα ήσουν διατεθειμένος να κάνεις. Αυτό σίγουρα θα σε γλιτώσει από πολύτιμο χρόνο που θα σπαταλούσες στο να μη ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις αλλά και από το να κάνεις αιτήσεις σε θέσεις που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο εργασίας σου και δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου. Επιπλέον, δόμησε έτσι την καθημερινότητα σου, ώστε να διαθέτεις κάποιες ώρες καλύτερα πρωινές που θα είσαι προσηλωμένος στο να κάνεις την απαραίτητη έρευνα για τις θέσεις εργασίας και να στείλεις το βιογραφικό σου.

Αφού κάνεις τη λίστα με τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν κάνε μια λίστα με τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτές και θα μπορούσες να στείλεις το βιογραφικό σου, είτε αναζητάνε εργαζόμενους είτε όχι. Το Διαδίκτυο είναι σύμμαχος σου σε αυτό και μπορεί πολύ εύκολα και με μία καλή και γρήγορη έρευνα να σου βρει τις επιχειρήσεις αυτές που αναζητάς.

Σε όλο αυτό το διάστημα που αναζητάς εργασία μπορείς συγχρόνως να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου συμμετέχοντας σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες με θέματα που σε ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα προσθέσεις ένα ακόμα αξιόλογο στοιχείο στο βιογραφικό σου που μπορεί να είναι και αυτό που θα σε διακρίνει από τους υπόλοιπους υποψήφιους για μια θέση εργασίας. Ακόμα, γνωρίζεις ενδιαφέροντα άτομα και άτομα του ίδιου κλάδου με τον δικό σου που μπορεί να σε ωφελήσουν.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι να μην απογοητεύεσαι ποτέ. Μπορεί να έρθουν αρκετές απορρίψεις από αιτήσεις για εργασία που έχεις κάνει αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό και να μην απογοητευτείς. Πρέπει να εστιάζεις στο στόχο σου, να μένεις προσηλωμένος σε αυτόν και όσες αποτυχίες και να έρθουν σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι μια εύκολη διαδικασία όπως όλοι ξέρουμε. Για αυτό θέλει αρκετή έρευνα, προσήλωση, επιμονή και κυρίως υπομονή. Πριν από όλα όμως μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε το ergazomenos.gr για ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό.