Εκπαίδευση με επαγγελματικό προσανατολισμό τον επισιτισμό | Ergazomenos.gr

Εκπαίδευση με επαγγελματικό προσανατολισμό τον επισιτισμό

Ως γνωστών ένας από τους κινητήριους μοχλούς της οικονομίας της Ελλάδας αποτελεί ο τομέας της εστίασης και του επισιτισμού. Τα ετήσια κέρδη τού ανέρχονται πολύ υψηλά και παραμένει ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς στη χώρα μας, που ολοένα και κερδίζει έδαφος , μαζί με τον τομέα του τουρισμού. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, το ελληνικό κράτος επενδύει αρκετά στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην εκπαίδευση στο συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικότερα παρακάτω θα γίνει λόγος για τις σχολές που μπορούν να φοιτήσουν όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με την εστίαση.

  1. Υπάρχουν τα δημόσια ΙΕΚ όπου οποιοσδήποτε μπορεί να φοιτήσει με μοναδική προϋπόθεση να έχει τελειώσει την πρώτη τάξη του Λυκείου, χωρίς κάποιο όριο ηλικίας, είναι εντελώς δωρεάν και η φοίτηση διαρκεί 5 εξάμηνα (4 θεωρητικά και 1 πρακτικό) στους τομείς: Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef).

 

ΙΕΚ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

 Δημόσιο ΙΕΚ Αττικής

 5 εξάμηνα

Αθήνα, Αυλώνας, Αίγινα, Πειραιάς, Σαλαμίνα

 Δημόσιο ΙΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας

 5 εξάμηνα

Αριδαία, Βέροια, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Θέρμη, Κατερίνη, Κιλκίς, Κουφάλια, Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκη, Νέα Ζίχνη, Νέα Μουδανιά, Παιόνια, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Σίνδος, Κασσάνδρα

Δημόσιο ΙΕΚ Δυτικής Μακεδονίας

 5 εξάμηνα

Αμύνταιο, Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα

Δημόσιο ΙΕΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 5 εξάμηνα

Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα

Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλίας

5 εξάμηνα

Λάρισα, Βόλος

Δημόσιο ΙΕΚ Ηπείρου

5 εξάμηνα

Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα

Δημόσιο ΙΕΚ Δυτικής Ελλάδας

 5 εξάμηνα

Αίγιο, Βόνιτσα, Ναύπακτος, Πάτρα, Πύργος

Δημόσιο ΙΕΚ Στερεάς Ελλάδας

 5 εξάμηνα

Καρπενήσι, Κάρυστος, Λαμία, Λιβαδειά

Δημόσιο ΙΕΚ Πελοποννήσου

 5 εξάμηνα

Καλαμάτα, Κόρινθος, Μεγαλόπολη, Τριφυλία

Δημόσιο ΙΕΚ Κρήτης

 5 εξάμηνα

Άγιος Νικόλαος, Χανιά, Ιεράπετρα

Δημόσιο ΙΕΚ Βορείου Αιγαίου

 5 εξάμηνα

Σάμος

Δημόσιο ΙΕΚ Νοτίου Αιγαίου

5 εξάμηνα

Νάξος, Ρόδος, Σύρος

 Δημόσιο ΙΕΚ Ιονίων Νήσων

 5 εξάμηνα

Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά

  1. Υπάρχουν ακόμα τα ιδιωτικά ΙΕΚ που έχουν ως επαγγελματικό προσανατολισμό τον τομέα της εστίασης και τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις στους φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα: ΙΕΚ Δέλτα, ΙΕΚ Le Monde, ΙΕΚ Ακμή και ΙΕΚ Άλφα με ειδικότητες Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) και Τεχνικός-Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

 ΙΕΚ Δέλτα

 4 εξάμηνα

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα,

Πάτρα, Καλαμάτα

ΙΕΚ Le Monde

5 εξάμηνα

Αθήνα

 ΙΕΚ Ακμή

 4 εξάμηνα

Αθήνα, Πειραιάς, Λάρισα,

Θεσσαλονίκη, Κρήτη

 ΙΕΚ Άλφα

 4 εξάμηνα

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

  1. Επιπλέον ο κατάλογος αναγνωρισμένων κολεγίων από το ελληνικό κράτος είναι μεγάλος, αυτά που σχετίζονται με το συγκεκριμένο τομέα του επισιτισμού είναι το City Unity College και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

ΚΟΛΛΕΓΙΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

City Unity College

6 εξάμηνα

Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Μητροπολιτικό Κολλέγιο

6 εξάμηνα

Αθήνα, Κύπρος

Σε όλες τις παραπάνω σχολές τα μαθήματα που κυριαρχούν είναι τα εξής: εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων και μεθόδων μαγειρικής, εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων και μεθόδων ζαχαροπλαστικής, τεχνικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, οργάνωση-λειτουργία εστιατορίου, ελληνική κουζίνα, διεθνής κουζίνα κ.λ.π.

Οι ευκαιρίες είναι πολλές και εντός Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Με τη σωστή εκπαίδευση που μπορείτε να λάβετε έχετε τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσετε κατάλληλα .

Ο ergazomenos.gr είναι στο πλευρό σας και σας στηρίζει στο μεγάλο αυτό βήμα προσφέροντας σας τη νέα τού υπηρεσία Θέσεις Εργασίας στην Ολλανδία.