Εργασία, υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής | Ergazomenos.gr

Εργασία, υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής

Τι πιο εύκολο από το να αρπάξεις μια αχνιστή τυρόπιτα το πρωί από τον διπλανό φούρνο καθώς βιάζεσαι για να πας στη δουλειά και να παραγγείλεις για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους κάτι από το απέναντι fast food; Ωραίο ακούγεται αλλά για πόσο μπορείς να το συνεχίζεις αυτό επί καθημερινή βάση! Οι ώρες που περνάς τώρα πια στο χώρο εργασίας σου είναι αρκετές και πέρα από το γεγονός ότι δεν σου αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείς με διάφορες δραστηριότητες πολλές φορές σε «αναγκάζουν» να μην προσέχεις καθόλου τον εαυτός σου και τον τρόπο ζωής σου.

Υπάρχουν λοιπόν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις στην εργασία σου που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μία υγιεινή διατροφή, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

  • Βάλε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα. Ξύπνα λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως και φτιάξε στον εαυτό σου ένα καλό πρωινό. Αντί να τρέχεις τελευταία στιγμή να παίρνεις ότι βρεις από τον φούρνο της γειτονίας σου μπορείς να ξυπνήσεις και στύψεις έναν χυμό και να φας ένα τοστ ή μια φέτα ψωμί με μέλι. Και την ίδια στιγμή να φτιάχνεις και ένα υγιεινό σνακ για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Έτσι θα εντάξεις εύκολα την υγιεινή διατροφή στη ζωή σου.
  • Ανέβα με τις σκάλες. Ευτυχώς στην χώρας μας δεν υπάρχουν ακόμα ουρανοξύστες, αυτό σημαίνει ότι αντί να χρησιμοποιείς το ασανσέρ καθημερινά για ανεβοκατεβαίνεις τους ορόφους μπορείς να πηγαίνεις με τις σκάλες. Ακούγεται λίγο επίπονο στην αρχή και βαρετό, αλλά άμα το κάνεις μια δυο φόρες τότε θα συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλες αλλαγές μπορεί να φέρει στην υγεία σου.
  • Μην πίνεις πάνω από έναν καφέ. Άμα λέγαμε ότι πρέπει να κόψεις τους καφέδες θα ήταν ένα ψέμα που κανείς δεν πρόκειται να ακολουθήσει. Αντί αυτού προτείνουμε να πιείς το καθιερωμένο σου πρωινό καφέ και στη συνέχεια να πιείς κάποιο τσάι ή χυμό. Συγχρόνως καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας φρόντισε να πίνεις αρκετή ποσότητα νερού.
  • Ένα μήλο την ημέρα… Εκείνη την ώρα που θες να τσιμπολογήσεις κάτι κάνοντας και ένα μικρό διάλειμμα από το φόρτο εργασίας, αντί για κρουασάν, σάντουιτς, μπισκότα κ.λπ. μπορείς να έχεις μαζί σου ένα φρούτο το όποιο θα σου δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες και την κατάλληλη ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου και σίγουρα δεν θα σε γεμίσει με περιττές θερμίδες και ενοχές.
  • Φτιάξε το δικό σου «ταπεράκι» . Αν εργάζεσαι αρκετές ώρες και ένα απλό σνακ δεν είναι αρκετό τότε μπορείς να καταφύγεις στο γνωστό αθάνατο ελληνικό ταπεράκι. Μπορείς να μαγειρέψεις από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα να πάρεις μαζί σου το μεσημεριανό σου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα delivery.

 

Προσπάθησε να ακολουθήσεις μερικά από τα παραπάνω tips και θα παρατηρήσεις αρκετές αλλαγές στο σώμα σου, στην υγεία σου, στη διάθεση σου αλλά και στα οικονομικά σου, καθώς γλιτώνεις  πολλά περιττά έξοδα από το να τρέφεσαι συνεχώς από έξω.