Ξεχώρισε με το Video CV σου! | Ergazomenos.gr

Ξεχώρισε με το Video CV σου!

Τα Video CV ανατρέπουν τα δεδομένα και κερδίζουν έδαφος σε σχέση με το κλασικό έντυπο βιογραφικό σημείωμα και γίνονται αρκετά δημοφιλή όχι μόνο στους υποψήφιους εργαζομένους αλλά και στους εργοδότες. Για όσους δεν το γνωρίζουν το Βίντεο Βιογραφικό είναι μια νέα τάση που προέρχεται από το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία, και γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και στον εργασιακό χώρο της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η αποστολή ενός Video CV στον ενδεχόμενο εργοδότη σας όχι μόνο θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από την πρώτη στιγμή αλλά και θα αναδείξετε τα προσόντα σας με έναν πιο δημιουργικό και σίγουρα πρωτότυπο τρόπο. Μερικές συμβουλές, λοιπόν,  και λεπτομέρειες που ίσως δεν τις έχετε σκεφτεί που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καταγράψετε το δικό σας Βίντεο Βιογραφικό είναι οι εξής:

Κάντε αρκετές πρόβες.

Σκεφθείτε ότι δίνετε μια συνέντευξη. Παρόλο, που δεν βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή μπροστά από τον υποψήφιο εργοδότη σας, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές πρόβες πριν την καταγραφή του τελικού σας Βίντεο Βιογραφικό, δηλαδή όπως ακριβώς θα κάνατε και με το αν πηγαίνατε σε μια συνέντευξη. Ας έχετε καταγράψει ένα προσχέδιο κειμένου για το τι θέλετε να πείτε και πώς να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τα προσόντα σας. Αυτό που σίγουρα παίζει βασικό ρόλο στην παρουσίαση σας είναι το να είστε χαμογελαστοί, χωρίς βέβαια να το παρακάνετε.

Φροντίστε το φόντο σας.

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί ή να σας φαίνεται ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά σίγουρα παίζει και αυτό κάποιο ρόλο και σίγουρα δεν θέλετε να είναι αρνητικός. Σίγουρα θα έχετε έναν άσπρο τοίχο στο σπίτι σας ή έστω σε κάποιου γνωστού σας, χρησιμοποιήστε τον. Η εντύπωση που θα αφήσετε αν το βιντεοσκοπείτε το βιογραφικό σας μπροστά από περίεργες αφίσες ή ντουλάπια δεν θα είναι και η καλύτερη.

Να είστε σύντομοι αλλά περιεκτικοί.

Δημιουργώντας ένα Video CV αποσκοπείτε στο να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψήφιους και να προπάντων να κάνετε καλή και θετική εντύπωση. Αυτό δεν θα γίνει αν βομβαρδίσετε τον υποψήφιο εργοδότη με πληροφορίες. Επιλέξτε ποια από τα προσόντα σας και την προϋπηρεσία σας αξίζει να αναφερθεί για την εκάστοτε θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το να σας απορρίψουν λόγω μιας κουραστικής παρουσίασης.

Κερδίστε πόντους με το κατάλληλο ντύσιμο.

Μην αψηφήσετε την ενδυμασία σας. Το ξέρουμε ότι δεν θα πάτε σε κάποια συνέντευξη έτσι ώστε να φροντίσετε το ντύσιμο σας κατάλληλα, αλλά μην ξεχνάτε ότι και στο Βίντεο Βιογραφικό οι υποψήφιοι εργοδότες σας θα σας δουν και δεν θα κάνετε καλή εντύπωση αν φοράτε ρούχα που δεν ταιριάζουν στην περίσταση. Μην το παρακάνετε, βέβαια, και ντυθείτε υπερβολικά επίσημα γιατί μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε έναν οικείο σας χώρο, αλλά ούτε και πολύ χαλαρά.

Κρατάτε την οπτική σας επαφή με το θεατή και Σιγουρευτείτε ότι δεν παρεμβάλλονται διασπαστικοί ήχοι. 

Αφού, λοιπόν, φτάσετε στο σημείο να είστε έτοιμοι για να καταγράψετε το Video CV σας και είστε μπροστά από την κάμερα έτοιμοι να πατήσετε το κουμπί σιγουρευτείτε ότι στο χώρο που βρίσκεστε δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί κάποιος ήχος (φωνές, αυτοκίνητα, τηλέφωνα), που θα σας αποσυντονίσει και θα δυσκολέψει τους ακροατές σας να καταλάβουν τα λεγόμενα σας. Επιπλέον από τη στιγμή που αρχίσετε τη βιντεοσκόπηση φροντίστε να εστιάζετε όλη την ώρα στην κάμερα και να αποσπάται η προσοχή σας από το παραμικρό.

Φροντίστε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και θα είστε έτοιμοι να καθήστε μπροστά από την κάμερα και να βιντεοσκοπήσετε το δικό σας Video CV που θα εντυπωσιάσει τους ενδεχόμενους εργοδότες σας και θα σας αναδείξει. Πως θα το κάνετε αυτό; Επισκεφθείτε την ολοκαίνουργια πλατφόρμα του ergazomenos.gr και βιντεοσκοπίστε και επεξεργαστείτε το δικό σας Βίντεο Βιογραφικό αλλά και συμπληρώστε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα.