Ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα: Eνισχύοντας την εργασιακή πορεία των Ελλήνων | Ergazomenos.gr

Ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα: Eνισχύοντας την εργασιακή πορεία των Ελλήνων

Στην κορυφή το Ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα ενισχύοντας την εργασιακή πορεία των Ελλήνων στην ολλανδική αγορά απασχόλησης

H εργασιακή αστάθεια που συνεχίζει να «μαστίζει» την Ελλάδα οδηγεί ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων ανέργων στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών οριζόντων μετοικώντας σε πολλές διαφορετικές χώρες–με μεγάλη παγκόσμια διασπορά–με σκοπό την εύρεση εργασίας αλλά και με την ελπίδα της απόκτησης μιας καλύτερης ποιότητα ζωής.

Στον Ευρωπαϊκό εργασιακό «χάρτη» η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ανέργων και όχι άδικα: το υψηλό επίπεδο διαβίωσης σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες καριέρας λόγω της ευνοϊκής εργασιακής πολιτικής και ενός πολλά υποσχόμενου συνταξιοδοτικού συστήματος το οποίο θεωρείται το καλύτερο παγκοσμίως αποτελεί ικανό συνδυασμό που συνεχίζει να «μαγνητίζει» ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων υποψηφίων.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των εξωγενών και ενδογενών της χαρακτηριστικών όπως η φυσική ομορφιά, η πρόνοια, η καλή συγκοινωνία, η προσωπική ελευθερία έκφρασης, η ανάπτυξη, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα κ.α. αποτελεί μια χώραπόλο έλξης για πολλούς, που αν καταφέρουν να ενσωματωθούν εργασιακά στο υπάρχον εγχώριο σύστημα απασχόλησης μπορούν να απολαύσουν τα «δώρα» αυτής της χώρας.

Η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, εξασφαλίζει δουλειές σε πολλά εργασιακά πεδία στην Ολλανδία, ενώ μεγάλη άνθιση γνωρίζει η απασχόληση των Ελλήνων μεταναστών σε εταιρείες που αφορούν την Ελληνική Εστίαση με τον αριθμό των θέσεων στο συγκεκριμένο κλάδο να συνεχίζει την ανοδική πορεία.

Ένας λόγος παραπάνω η Ολλανδία να θεωρείται κορυφαίος εργασιακός προορισμός για τον κάθε ενδιαφερόμενο, αποτελεί η πρωτιά στην ετήσια κατάταξη για τις συντάξεις παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με σχετικό άρθρο των Financial Times, η συνταξιοδοτική αγορά της χώρας αποτιμάται στα 1,6 τρισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση προέρχεται από το δείκτη Melbourne Mercer Global Pension ο οποίος συγκρίνοντας αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησε τα συστήματα 37 χωρών. Βασικό κριτήριο της κατάταξης αυτής είναι το κατά πόσο είναι επαρκές, το ποσό που καθορίζεται από:

    • το ύψος των χρηματικών απολαβών
    • τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες καταβάλλονται στους ασφαλισμένους,
    • τη βιωσιμότητά τους μέσα στον χρόνο
    • τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους υπό το πρίσμα των δημογραφικών εξελίξεων.

Συνεκτιμώντας τις δημόσιες και τις ιδιωτικές δαπάνες σε κλίμακα μέτρησης των 100 μονάδων, η Ολλανδία εξασφάλισε την πρωτιά με 81 μονάδες, με τη Δανία να την ακολουθεί κατά πόδας λαμβάνοντας 80,3 μονάδες. Το ολλανδικό συνταξιοδοτικό σύστημα πέρα από τη δημόσια σύνταξη γήρατος περιλαμβάνει και μία εταιρική σύνταξη που τροποποιείται σε κάθε επαγγελματικό κλάδο και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε συλλογικές συμβάσεις. Παρόλο που στην παρούσα φάση δεν συμμετέχουν όλοι οι εργοδότες, εκεί που εφαρμόζεται (κατά κανόνα) επιτυγχάνονται καλύτερες συντάξεις.

Σε σχετικό δημοσίευμα η Deutsche Welle αναφέρει πως η Ολλανδία και η Δανία αποτελούν τις δυο μοναδικές χώρες στην κατάταξη του δείκτη Melbourne Mercer με βαθμολογία «Α». Τρίτη έρχεται η Αυστραλία και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι χώρες που «πρωτοστατούν» σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας που είναι η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία,

Σύμφωνα με την EURES η Ολλανδία βρίσκεται στην εξάδα των πιο δημοφιλών εργασιακών προορισμών των Ελλήνων και σίγουρα η ολλανδική συνταξιοδοτική αγορά «σκαρφαλώνοντας» στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εξασφαλίζει μια ακόμη ευνοϊκή συνθήκη που συνδράμει στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου.

Απαρχή αποτελεί η εύρεση της κατάλληλης σε κάθε περίπτωση εργασίας στην χώρα της Ολλανδίας που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εύστοχης επιλογής των πιο αποτελεσματικών καναλιών αναζήτησης απασχόλησης. Το www.ergazomenos.gr, αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη «φαρέτρα» του κάθε υποψηφίου βοηθώντας ουσιαστικά και καταλυτικά στην επίτευξη του προσωπικού του στόχου: σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα ενδιαφέροντά του, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα προσόντα του να συμβάλει στη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων εύρεσης εργασίας και δημιουργίας μιας καριέρας όπως αυτός ακριβώς ονειρεύεται!