Παραγωγικότητα εν μέσω καλοκαιριού | Ergazomenos.gr

Παραγωγικότητα εν μέσω καλοκαιριού

Το καλοκαίρι έφτασε και μάλιστα κοντεύει να τελειώσει. Η ζέστη έχει φτάσει στο σημείο να γίνεται αφόρητη και εσύ αντί να βρίσκεσαι σε μια ξαπλώστρα κάτω από τον παχύ ίσκιο μιας ομπρέλας στην αγαπημένη σου παραλία να πρέπει να ξυπνήσεις πρωί, να ντυθείς, να «στοιβαχτείς» με τους υπόλοιπους στο μεταφορικό μέσο που παίρνεις για τη δουλειά και να κλειστείς μέσα σε τέσσερις τοίχους για το υπόλοιπο της ημέρας. Μοιάζει ανυπόφορο αλλά πρέπει να το κάνεις καθώς βρίσκεσαι στην προνομιακή θέση να εργάζεσαι. Το πιο «δύσκολο» κομμάτι είναι αυτό που διανύουμε αυτή την περίοδο του Αυγούστου, που οι περισσότεροι έχουν πάρει άδεια. Μέσα σε αυτήν την άδεια πόλη, λοιπόν εσύ πρέπει να προσαρμοστείς. Την περίοδο του καλοκαιριού είναι λογικό να νιώθεις μια παραπάνω εξάντληση και κούραση από ότι συνήθως. Έχουμε να σου προτείνουμε λοιπόν ορισμένα tips που πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να σε ωφελήσουν την περίοδο του καλοκαιριού.

Ανακάλυψε την πόλη σου

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται έχει και η πόλη την ομορφιά της την περίοδο του καλοκαιριού. Υπάρχουν πολλά νέα πράγματα να ανακαλύψεις στην πόλη σου αυτή την εποχή. Ξεκίνησε νέο χόμπι (κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, φωτογραφία, ναυαγοσωστική κλπ.), βρες καινούργια μέρη και μαγαζιά να «εξερευνήσεις», κάνε βραδινές βόλτες, επισκέψου τα υπέροχα θερινά σινεμά της πόλης. Οι πόλεις αυτήν την περίοδο έχουν μια διαφορετική ομορφιά λίγο πιο απομονωμένη, χωρίς την καθημερινή της βαβούρα και κίνηση στους δρόμους που σε τρελαίνει. Τι καλύτερο οπότε από να την εκμεταλλευτείς.

«Επαναπροσδιόρισε» τη διατροφή σου και τον τρόπο ζωής σου

Το καλοκαίρι το μυστικό για να ανταπεξέλθεις στην αφόρητη ζέστη που επικρατεί παντού πρέπει να ενυδατώνεις πολύ και συχνά τον οργανισμό σου. Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι με το που ξυπνήσεις λίγο πριν τη δουλειά αλλά και το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο να κάνεις ένα γρήγορο-αναζωογονητικό ντουζ που θα σε κρατήσει δροσερό για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια μπορείς να εφοδιαστείς με αρκετά φρούτα στη δουλειά σου που όχι μόνο θα σε δροσίσουν, αλλά συγχρόνως θα σου παρέχουν τις κατάλληλες βιταμίνες για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο υπόλοιπο της ημέρας αλλά και θα σε χορτάσουν. Επιπλέον αντικατέστησε τους πολλούς καφέδες με χυμούς και τσάι. Και τέλος δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα υπέροχα καλοκαιρινά φρουτώδη κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Κάνε κοντινές εξορμήσεις

Τι και αν αρκετοί φίλοι σου έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους ή αν έχουν πάει διακοπές, είναι σίγουρο πως εσύ δεν είσαι μόνος σου στην πόλη. Ευκαιρία, λοιπόν, να γνωρίσεις νέα άτομα που έχουν «ξεμείνει» και αυτά στη μεγαλούπολη και να οργανώσετε διάφορες εξορμήσεις και κοντινά ταξίδια. Πάρτε τις μηχανές σας, τα αυτοκίνητα φορτώστε τις σκηνές σας ή κλείστε ένα φθηνό δωμάτιο και κάντε αξέχαστες διακοπές κοντά στην πόλη. Ή μπορείτε τουλάχιστον να κανονίζετε να επισκέπτεστε κάθε Σάββατο ή Κυριακή μια καινούργια παραλία που δεν έχετε επισκεφθεί ξανά, και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν αρκετές.

Φτιάξε λίστα

Με το που φτάσεις στο χώρο εργασίας σου το πρωί και λίγο πριν ξεκινήσεις την καθημερινότητα σου κάνε μια λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις την εκάστοτε ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια οργανωμένη καθημερινότητα που φρόντισε να μην γεμίζει μόνο από υποχρεώσεις της δουλειάς. Γέμισέ την με διάφορες δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και που σου δίνουν ενέργεια να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Το καλοκαίρι από μόνο του είναι μια δύσκολη περίοδος για να εργάζεσαι, με μια μικρή βοήθεια όμως από τις παραπάνω συμβουλές είναι σίγουρο πως θα περάσει πιο δημιουργικά και όσο το δυνατό λιγότερο επίπονα.