Ποια η άγνωστη επιχειρηματική δράση του Σάκη Ρουβά; | Ergazomenos.gr

Ποια η άγνωστη επιχειρηματική δράση του Σάκη Ρουβά;

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστός κυρίως για το καλλιτεχνικό του προφίλ, καθώς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και γνωστούς τραγουδιστές της εποχής μας, ενώ με επιτυχία έχει αποπειραθεί και στο θεατρικό στερέωμα. Πέραν αυτών όμως έχει δείξει και ένα έντονα κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αναδείξει και μια άλλη πτυχή του, για αυτό και πλέον επεκτείνεται σε άλλου είδους δραστηριότητες, καθαρά επιχειρηματικές. Ο λόγος για το Σάκη Ρουβά, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017 ίδρυσε την εταιρεία του ¨SK Κτηνοτροφική¨, επενδύοντας στην πράσινη ενέργεια και ανάπτυξη.

Πιο αναλυτικά, η ανώνυμη εταιρεία του συστάθηκε για 50 έτη, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδες ευρώ και έδρα τη Νέα Μάκρη Αττικής, ενώ οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις της βρίσκονται στην Καρδίτσα, στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίου. Ο γνωστός τραγουδιστής δε συμμετέχει στο τριμελές διοικητικό συμβούλιο, παρόλα αυτά ασχολείται ενεργά, έχοντας και την υποστήριξη του αδερφού του, ο οποίος είναι και ο βασικός του συνεργάτης.

Κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας θα είναι η δημιουργία θερμοκηπίων, η παραγωγή βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως είναι η βιομάζα και το βιοαέριο. Για τις εγκαταστάσεις του επιχειρηματικού του σχεδίου, ο Σάκης Ρουβάς αγόρασε περιοχή έκτασης 37 στρεμμάτων, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μια μονάδα παραγωγής βιοαερίου και στη συνέχεια ένα υδροπονικό θερμοκήπιο, αρχικά καλλιέργειας ντομάτας και έπειτα άλλων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, η υδροπονία είναι κάθε μέθοδος καλλιέργειας φυτών η οποία γίνεται εκτός εδάφους και η τροφοδότηση των φυτών πραγματοποιείται με νερό και θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για μια μέθοδο που δεν είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιείται μόλις στο 3,5% των θερμοκηπίων.

Όσον αφορά την επιλογή της τοποθεσίας αυτή έγινε έπειτα από έρευνα. Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το βιοαέριο είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, που αποτελείται από ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Η Καρδίτσα κρίθηκε ως η ιδανική περιοχή διότι παρέχει τις επαρκείς ποσότητες ¨ακατέργαστων πρώτων υλών¨, όπως είναι τα αγροτικά, αστικά ή πράσινα απόβλητα και η φυτική ύλη, που είναι απαραίτητα για την παραγωγή του βιοαερίου.

Καταληκτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αγάπη του για το περιβάλλον, τη φύση και την υγιεινή διατροφή ήταν η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία της εταιρείας του. Ουσιαστικά πρόκειται για μια δράση που έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, καθώς θα δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή επενδύοντας στον πρωτογενή της τομέα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη και τα ελληνικά, βιολογικά προϊόντα. Μάλιστα, όταν ο ίδιος παρουσίασε το εγχείρημά του σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους, μιλώντας τόσο για τα σχέδια και τις βλέψεις του, όσο και για το πώς θα ενισχυθεί η περιοχή και το ποιά θα είναι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία εξέλαβε την υποστήριξη και θετική ανταπόκριση όλων.