Τα πρώτα επαγγέλματα Χολιγουντιανών ηθοποιών | Ergazomenos.gr

Τα πρώτα επαγγέλματα Χολιγουντιανών ηθοποιών

Το Χόλιγουντ – η αποκαλούμενη “Μέκκα” του κινηματογράφου – έχει γαλουχήσει και αναδείξει δεκάδες λαμπερά αστέρια που αμείβονται με αστρονομικές αμοιβές. Ποσά που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον πρότερο βίο των ανθρώπων αυτών.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που προήλθαν από ήδη εύρωστες και επιτυχημένες οικογένειες, οι θρύλοι του Αμερικάνικου κινηματογράφου στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε τελείως διαφορετικά πόστα μέχρι να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, διαγράφοντας μια λαμπρή πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Τα “πρόωρα” βήματα κάποιων βραβευμένων (και μη) σταρ με τις αμύθητες πλέον περιουσίες και με τον κόσμο να παραληρεί σε κάθε τους εμφάνιση, υπήρξαν τα ακόλουθα:

Μπραντ Πιτ  

Ο δρόμος του δεν ήτανε στρωμένος με ροδοπέταλα όμως η αγάπη του για την υποκριτική τον καθιέρωσε ως κορυφαίο ηθοποιό. Ο φετινός κερδισμένος με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου έκανε τις πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις το 1987 σε τηλεοπτικά σποτ και σαπουνόπερες. Πριν όμως λάμψει στο χώρο της σόουμπιζ, είχε απασχοληθεί ως ανιματέρ σε παιδικά πάρτι, εργάστηκε ως σοφέρ λιμουζίνας, μοίραζε φυλλάδια έξω από μεξικάνικο εστιατόριο ντυμένος κοτόπουλο, έκανε ακόμη και πίτσα-ντελίβερι.

Τζούλια Ρόμπερτς

Η νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στην ταινία “Έριν Μπρόγκοβιτς” Τζούλια Ρόμπερτς, ως απόφοιτος λυκείου όνειρό της ήταν γίνει κτηνίατρος. Η προσήλωσή της όμως στην ηθοποιία οδήγησε την κατά κόσμον Pretty Woman στη Νέα Υόρκη όπου πριν πάρει τον πρώτο της ρόλο, εργαζόταν ως σερβιτόρα στη γνωστή αλυσίδα Baskin-Robbins. Ακολούθησε το δρόμο του modeling και οι προτάσεις δεν άργησαν να έρθουν. Πλέον θεωρείται μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς έχοντας πιστώσει το τραπεζικό της λογαριασμό με πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τζορτζ Κλούνεϊ

Με μια γοητεία που πραγματικά “ξεχειλίζει” ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αποτελεί έναν από του πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ κερδίζοντας πλέον εκατομμύρια δολάρια όχι μόνο για τις ταινίες και τις σειρές που συμμετέχει, αλλά και για τα διαφημιστικά σποτ στα οποίες πρωταγωνιστεί. Όμως στο παρελθόν για τον Τζορτζ Κλούνεϊ  οι μικροδουλειές ήταν μέρος της καθημερινότητάς του: εργάστηκε ως πωλητής ανδρικών κοστουμιών, γυναικείων παπουτσιών, ασχολήθηκε με την κοπή καπνού ενώ δούλεψε και ως ασφαλιστής. Παρόλο που φιλοδοξούσε να γίνει νομικός και παίκτης του μπέιζμπολ, τον κέρδισε η υποκριτική κάνοντας μια επιλογή που πραγματικά τον δικαίωσε.

Τομ Χανκς

Μακρινός απόγονος του Προέδρου της Δημοκρατίας Αβραάμ Λίνκολν, ο Τομ Χανκς αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους ηθοποιούς παγκοσμίως, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Φόρεστ Γκαμπ». Πριν όμως γίνει Χολιγουντιανός σταρ εργαζόταν ως μικροπωλητής ποπ-κορν και φιστικιών προκείμενου να φέρει εις πέρας τα έξοδά του!

Νικόλ Κίντμαν

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας για το 2006, με δεκάδες πρωταγωνιστικούς ρόλους και πετυχημένες ταινίες ήταν επαγγελματίας μασέρ. Επάγγελμα το οποίο έκανε για βιοποριστικούς λόγους, με σκοπό να βοηθά οικονομικά τη μητέρα της που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Τζόνι Ντεπ

Ο εκκεντρικός και γοητευτικός Τζόνι Ντεπ πριν καταφέρει να αποκτήσει το “βαρύ” και πλούσιο Χολιγουντιανό βιογραφικό, πουλούσε στυλό μέσω τελεμάρκετιγκ. Στα 16 του παράτησε το σχολείο και ασχολήθηκε με τις τηλεφωνικές πωλήσεις, μάλιστα όχι με μεγάλη επιτυχία ενώ στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνοδεύοντας ένα φίλο του στο casting μιας ταινίας, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του ρόλο.

Χάρισον Φορντ

Ιντιάνα Τζόουνς, Χαν Σόλο, και Ρικ Ντέκαρντ από το έργο “Μπλέηντ Ράνερ” είναι κάποιοι από τους ρόλους που ο Χάρισον Φορντ υποδύθηκε. ‘Ένας ηθοποιός που “ξεζούμισε” πραγματικά την τύχη του ο οποίος όμως δεν ξέχασε ποτέ το παρελθόν του. Πριν τις χρυσές εποχές, ήταν ένας ταπεινός αυτοδίδακτος επαγγελματίας ξυλουργός και κάτοχος διπλώματος πιλότου. Μάλιστα ο Χάρισον Φορντ έχει γλιτώσει από τρεις πτώσεις αεροπλάνων κάνοντας τη ζωή του να μοιάζει με σενάριο!

Η λίστα των πετυχημένων σταρ που έκαναν περιστασιακές δουλειές για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην είναι πραγματικά ατελείωτη: η Τζένιφερ Άνιστον δούλευε ως σερβιτόρα, ο Ντένζελ Ουάσιγκτον ως κουρέας, ο Ντάνι Ντε Βίτο εργαζόταν σε κομμωτήριο για νεκρούς,  προκειμένου να βοηθάει την αδερφή του, η σέξι Μέγκαν Φοξ δούλευε σε μαγαζί που έφτιαχνε φρέσκους χυμούς όπου χρειαζόταν να ντύνεται….μπανάνα, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Κουεντίν Ταραντίνο ήταν ταξιθέτης σε σινεμά με ροζ ταινίες, ενώ ο Βινς Βον εργαζόταν ως ναυαγοσώστης στον οργανισμό YMCA.

Αυτές είναι κάποιες από τις ιστορίες των διάσημων του Χόλιγουντ όταν ήταν άσημοι και εκτός της παγκόσμιας βιομηχανία του θεάματος.

Η μοίρα όμως τους επιφύλαξε τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις εκτοξεύοντας την καριέρα τους στα ουράνια, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο σε αυτή τη ζωή! Απλά είχαν ταλέντο, “χαλιναγώγησαν” ως το τέρμα τις ευκαιρίες τους και η τύχη τους χαμογέλασε πλατιά!