2 Καταξιωμένοι σεφ μας δείχνουν τον δρόμο προς την επιτυχία | Ergazomenos.gr

2 Καταξιωμένοι σεφ μας δείχνουν τον δρόμο προς την επιτυχία

Η μαγειρική από πολλούς θεωρείται ένα επάγγελμα που το κάνεις απλά για να βγάλεις τα προς το ζην, για λίγους μόνο, όμως, η μαγειρική θεωρείται ως μια μορφή τέχνης και ένας εκλεπτυσμένος τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Αυτοί οι λίγοι είναι και αυτοί που διαπρέπουν σε αυτόν τον τομέα, χωρίς απαραίτητα να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε δυο εκλεκτές και ξεχωριστές προσωπικότητες του χώρου που αξίζει να ασχοληθούμε εκτενέστερα με τη βιογραφία τους και τη γενικότερη προσφορά τους στη γαστρονομία. Πιο συγκεκριμένα:

Ο γνωστός, όχι μόνο λόγω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων αλλά και λόγω της καριέρας και των διακρίσεων του, Αλέξανδρος Παπανδρέου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρός ήξερε ποια κατεύθυνση ήθελε να ακολουθήσει στο επαγγελματικό του μέλλον. Αυτό το επιβεβαίωσε με την εργασία του στο πρώτο του εστιατόριο ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή Ecole Ferrandi στο Παρίσι όπου και αποφοίτησε με το δίπλωμα του σεφ και της διεύθυνσης ξενοδοχείου.

Μπήκε στον πραγματικό κόσμο της κουζίνας κάνοντας πρακτική στο Παρίσι και στο Λονδίνο όπου και έγινε σεφ. Όλες αυτές οι γνώσεις που κέρδισε μέσα από αυτό το «ταξίδι» ενασχόλησης με τη μαγειρική, δικαιωματικά, του έδωσε τη δυνατότητα να διδάξει στο Johsnons Walles University στις ΗΠΑ, παρακολουθώντας παράλληλα και ο ίδιος μαθήματα στο food styling.  Η επιστροφή του στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να εργαστεί σε αρκετά και διακεκριμένα εστιατόρια και παράλληλα να συμμετέχει σε πολλές εκπομπές μαγειρικής. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία Sidayes By Alexandros Papandreou και να δημιουργήσει και ειδίκο χώρο όπου παραδίδει σεμινάρια, γράφοντας παράλληλα αρκετά βιβλία με συνταγές μαγειρικής.

Ένας ακόμα καταξιωμένος σεφ που πρέπει να αναφερθεί είναι ο Δημήτρης Λουκάκος, γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ αλλά έζησε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Επέστρεψε στη γενέτειρα του στην ηλικία των 18 για να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός. Η πρώτη του επαφή με τη μαγειρική ήταν η απασχόληση του σε εστιατόρια παράλληλα με τις σπουδές για να συμπληρώσει το εισόδημα του αλλά και για να εξασκεί το μέχρι τότε χόμπι του, την μαγειρική. Δεν άργησε να καταλάβει ότι ήθελε να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό το επάγγελμα κι για αυτό άρχισε να φοιτά σε μια από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής του κόσμου. Όταν αποφοίτησε εργάστηκε σε σπουδαία εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αμερική, όπως το Park Avenue Café.

Πριν 18 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται σε μεγάλα εστιατόρια ως σεφ. Ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον όμιλο Yves Hotels and Restaurants, εκεί όπου απέκτησε τη δική του ταυτότητα στο χώρο της μαγειρικής. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να ανοίξει το δικό του εστιατόριο το 2009 και από τότε να κερδίζει συνεχώς διακρίσεις, όπως το βραβείο Χρυσού Σκούφου. Για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και το μεράκι του για τη μαγειρική το δικό του ηλεκτρονικό οδηγό μαγειρικής και στη συνέχεια το δικό του χώρο σεμιναρίων.

Όπως λέει και ένα γνωμικό η μαγειρική δεν έχει να κάνει με το να ακολουθείς μια συνταγή αλλά την καρδία σου. Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσετε θα βρείτε τον τρόπο να τα καταφέρετε αν είναι αυτό που ποθείτε πραγματικά.