LinkedIn: Πολύτιμο εργαλείο για την καριέρα σας! | Ergazomenos.gr

LinkedIn: Πολύτιμο εργαλείο για την καριέρα σας!

Θα έχετε ακούσει ότι το LinkedIn είναι πολύτιμο εργαλείο για την καριέρα σας. Ας δούμε όμως γιατί πραγματικά είναι τόσο σημαντικό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 690 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο που χρησιμοποιούν το LinkedIn. Γιατί, όμως, αυτό το επαγγελματικό δίκτυο είναι τόσο πολύτιμο για την καριέρα μας;

Κατέχει μία δυναμική  που το κάνει να ξεχωρίζει στη «μάχη» των social media και να αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο για κάθε φοιτητή, εργαζόμενο ή επαγγελματία.

Ένα επαγγελματικά γραμμένο και σχεδιασμένο προφίλ LinkedIn σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή επαγγελματική επωνυμία που μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε πόρτες σε ευκαιρίες και δίκτυα για τα οποία μπορεί να μην γνωρίζατε χωρίς τη βοήθεια του.

Ωστόσο ένα προφίλ στο LinkedIn δεν αρκεί να σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Για να αξιοποιήσετε μέχρι τέλους αυτό το εργαλείο θα πρέπει να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

LinkedIn: 4 απλά βήματα για να ακολουθήσετε

  • Χτίστε το δικό σας δίκτυο
    Το LinkedIn προσφέρει ποικίλους τρόπους για να επεκτείνετε το δίκτυό σας στην εύρεση και την επαφή σας με σχετικούς επαγγελματίες του κλάδου σας. Το κλειδί είναι να βρείτε, να προσεγγίσετε και να συνδεθείτε με άτομα που γνωρίζετε ήδη, άτομα που θέλετε να γνωρίσετε και άτομα που πρέπει να γνωρίζετε. Θα πρέπει επίσης να δημοσιεύσετε το δικό σας περιεχόμενο, δείχνοντας την εμπειρία σας σε τακτική βάση. Καλύτερα λοιπόν να έχετε περισσότερες επαφές, αφού ακόμη και ένα μόνο σημαντικό άτομο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη σφαίρα επιρροής σας στην πλατφόρμα.
  • Δώστε το δικό σας χαρακτήρα στο προφίλ σας
    Κάντε το προφίλ σας πλήρες: Περιγράψτε αναλυτικά τις ικανότητές σας και πώς τις χρησιμοποιείτε, χωρίς όμως να φτιάξετε “έκθεση” και να κουράσετε. Καταγράψτε τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες σας. Προσοχή στις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε, στο συντακτικό και φυσικά την ορθογραφία. Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσετε πλήρως το προφίλ σας με όλες τις πληροφορίες σας, ειδικά αν ψάχνετε δουλειά.
  • Επαγγελματική φωτογραφία
    Ένας από τους κανόνες στο δίκτυο του LinkedIn είναι να χρησιμοποιήσετε μία επαγγελματική φωτογραφία για το προφίλ σας. Ένα τόσο απλό βήμα όσο η  προσθήκη μιας φωτογραφίας στο προφίλ σας μπορεί να χαρίσει δυναμική και κύρος στη σελίδα σας. Χωρίς φωτογραφία είστε άλλος ένας απρόσωπος επαγγελματίας στον εργασιακό στίβο.
  • Συνεργαστείτε
    Μπείτε σε γκρουπ, συναφή με τα ενδιαφέροντα σας, ζητήστε συστάσεις από συνεργάτες και εργοδότες, δώστε συστάσεις και προτείνετε ανθρώπους που εκτιμάτε και έχετε συνεργαστεί. Τα LinkedIn Groups είναι χώροι όπου μπορούν επαγγελματίες να κοινοποιούν υλικό, να ζητούν συμβουλές, να ψάχνουν ή να δημοσιεύουν θέσεις για δουλειά αλλά και να δικτυώνονται με άλλους χρήστες. Τα Group μπορεί να αφορούν εταιρείες, οργανισμούς, κοινότητες και πολλά άλλα.

Σίγουρα οι περισσότεροι  χρησιμοποιούν εκτενώς το LinkedIn ως πολύτιμο εργαλείο για την καριέρα τους αλλά και ως μέσο επαγγελματικής δικτύωσης στην προσωπική τους ζωή, τώρα πια όμως με μερικές σωστές κινήσεις μπορεί να είναι αυτό που θα παίξει καταληκτικό ρόλο για το αν θα βρείτε μία θέση εργασίας ή όχι. Για αυτό το λόγο αξιοποιήστε το με σύνεση.