Video CV και Ergazomenos.gr | Ergazomenos.gr

Video CV και Ergazomenos.gr

Στη σημερινή–ψηφιακά εστιασμένη–αγορά εργασίας που επικρατεί ένα άκρως ανταγωνιστικό και περίπλοκο περιβάλλον, ο κάθε υποψήφιος καλείται να διαχειριστεί σωστά τις επαγγελματικές του δεξιότητες και να ξεχωρίσει, ενώ οι εργοδότες πρέπει να επιλέξουν τα απολύτως κατάλληλα άτομα για να καλύψουν τις επερχόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το Video CV, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανέπτυξε σαν παροχή υπηρεσίας η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ergazomenos.gr!

Τα Video CV, πρωτοεμφανίστηκαν κατά τη δεκαετία του 1980 μέσω της χρήσης βιντεοκασετών VHS. Από το 2000 τα πράγματα άλλαξαν λόγω του Internet που ξεκίνησε να “μεσουρανεί” ενώ το Video Résumé (η αλλιώς Visumé) έγινε ευρέως γνωστό σαν μέσο παρουσίασης επαγγελματικών δυνατοτήτων το 2006 από τον Aleskey Vayner, φοιτητή του Yale University ο οποίος έστειλε στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα UBS, βίντεο με τίτλο “Τίποτε δεν είναι αδύνατο” στο οποίο και παρουσίαζε το προσωπικό του βιογραφικό. Ακολούθως, ένας εργαζόμενος της εν λόγω τράπεζας έστειλε μέσω e-mail το video και σε άλλες τράπεζες, το οποίο αναρτήθηκε σε διάφορα blogs και μετά από λίγο έγινε viral! Tα τελευταία χρόνια όπου οι κάμερες web και το YouTube, έχουν μπει στην καθημερινότητα των χρηστών, το Video CV κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, ενώ από το 2012 έχουν δημιουργηθεί διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Spark Hire, που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν το προσωπικό τους Video-βιογραφικό μέσω ειδικού λογισμικού και να το αναρτήσουν στη σελίδα τους.

Το Video CV αποτελεί κορυφαίο τρόπο παρουσίασης του βιογραφικού ενός υποψηφίου που αναζητά εργασία και δημιουργήθηκε για να αλλάξει την παραδοσιακή διαδικασία πρόσληψης!

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του βιογραφικού σε μορφή βίντεο ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα:

  • να παρουσιάσει με άμεσο τρόπο την επαγγελματική του εμπειρία, το γνωστικό του επίπεδο, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά του
  • να συμπληρώσει με επαγγελματικό τρόπο το παραδοσιακό βιογραφικό του σημείωμα
  • να γίνει πιο ανταγωνιστικός ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους υποψηφίους που χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μορφή βιογραφικού
  • να επιδείξει τη δημιουργικότητα και τη γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας
  • να παρουσιάσει τις επικοινωνιακές δεξιότητές του
  • να το διαδώσει ευκολότερα μέσω των κοινωνικών δικτύων (LinkedIn)

Είναι γεγονός πως η αγορά εργασίας κατακλύζεται από υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού, λόγω των συνεχών αλλαγών στον εργασιακό τομέα πάνω σε θέματα τεχνολογίας, τεχνογνωσίας ή και σε νομικά θέματα που μπορεί να περιπλέκουν τη διαδικασία επιλογής προσωπικού. Το Video CV, αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για τους εργοδότες και τους υπεύθυνους προσλήψεων (HR Managers) διότι βλέποντάς το βρίσκονται στην προνομιακή θέση να εξετάσουν άμεσα και γρήγορα τα βασικά χαρακτηριστικά, την εκπαίδευση και την εμπειρία των υποψηφίων. Έτσι μπορούν να κρίνουν ευκολότερα κατά πόσο οι δυνατότητές τους ταιριάζουν επιτυχώς με τις εργασιακές απαιτήσεις ενώ παράλληλα με μια ματιά, μπορούν να ξεχωρίσουν χαρακτηριστικά που δεν διακρίνονται με την ανάγνωση ενός συμβατικού βιογραφικού.

To www.ergazomenos.gr, έχοντας ήδη μια …χρονη πετυχημένη πορεία ως διαδικτυακός τόπος εύρεσης εργασίας, παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας όλου του οπτικού υλικού που αφορά στο Video CV του κάθε υποψηφίου, μέσω του έμπειρου προσωπικού του, που επιμελείται την όλη διαδικασία. Αφού ο υποψήφιος έχει προσδιορίσει σωστά τους αποδέκτες του βιογραφικού του, η υπηρεσίες του site εστιάζονται στην παρουσίαση της επαγγελματικής του εμπειρίας και των ικανοτήτων του, δίνοντας έμφαση στα δυνατά του σημεία. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να επανδρώσουν την εταιρεία τους, λαμβάνουν το υλικό του Video CV του κάθε αιτούντος και στη συνέχεια αποφασίζουν, βλέποντας–σε κάθε περίπτωση–μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Στα μελλοντικά σχέδια του site περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα περιέχει έναν ικανό αριθμό βιογραφικών μέσω βίντεο, στην οποία θα έχει πρόσβαση ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος εργοδότης. Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία επιλογής προσωπικού διευκολύνεται ακόμη παραπάνω, διότι θα μπορούν να συγκρίνουν άμεσα ομοειδείς παρουσιάσεις, να αναθεωρούν, να επιλέγουν και να παραπέμπουν σε συνέντευξη τους κατάλληλους υποψηφίους.

Κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση των χρηστών που δημιουργούν το δικό τους βίντεο βιογραφικό. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί πως λόγω της πλούσιας πληροφόρησης των δεξιοτήτων των υποψηφίων και της καλύτερης απόδοσηςαπό ένα έντυπο βιογραφικό, οδηγούν τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν εργαζομένους με τους οποίους καταλήγουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια συνεργασίας λόγω της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαλογής!