Αμερικανικές εκλογές 2020: Τράμπ, οικονομία, ανεργία | Ergazomenos.gr

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τράμπ, οικονομία, ανεργία

Στο διάστημα που διανύουμε δύο είναι τα καίρια θέματα που απασχολούν όλο τον πλανήτη. Αναμφίβολα ο κοροναιός COVID-19 είναι το νούμερο ένα, αλλά στη δεύτερη θέση φιγουράρουν με διαφορά οι Αμερικανικές εκλογές 2020 καθώς και οι εύθυμες δηλώσεις Τράμπ. Οι εκλογές στην Αμερική του 2020 είναι σημαντικές για όλο τον πλανήτη καθώς η Αμερική εξακολουθεί να είναι η παγκόσμια δύναμη με την μεγαλύτερη επιρροή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Μπορεί η Κίνα να ξεπέρασε την Αμερική σε απόλυτα νούμερα στις εξαγωγές, το αμερικανικό δολάριο όμως και η οικονομία της χώρας επηρεάζουν βαρύτατα το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ο πρόεδρος Τράμπ στα τέσσερα χρόνια θητείας του προώθησε τον συντηρητισμό και έκλεισε τα σύνορα της χώρας (μεταφορικά και κυριολεκτικά) πετυχαίνοντας κάποια αξιοσημείωτα νούμερα για τον λαό της. Αυτό ίσως δικαιολογεί και τη δημοφιλικότητα που εξακολουθεί να απολαμβάνει εντός της χώρας.

Η φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που ακολούθησε, με χαμηλούς φόρους και μικρότερο κράτος, έδωσε τα αποτελέσματα που εργοδότες και εργαζόμενοι θέλουν.

Ο δείκτης Dow Jones συνέχισε την ανοδική πορεία που είχε από την εποχή του Ομπάμα

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τράμπ, οικονομία, ανεργία

Ο δείκτης της ανεργίας συνέχισε την πτωτική του πορεία και μάλιστα λένε ότι έπιασε ιστορικά χαμηλά των τελευταίων 50 χρόνων. H ραγδαία αύξηση το 2020 οφείλεται στην πανδημία.

Αμερικανικές Εκλογές 2020

Οι μισθοί στη χώρα αυξήθηκαν. Η απότομη αύξηση που παρατηρείται τον Αύγουστο του 2020 είναι πλασματική καθώς με καθυστέρηση βλέπουμε το αποτέλεσμα των απολεσθέντων χαμηλόμισθων θέσεων εργασίας την περίοδο της πανδημίας. Οι εναπομείνασες θέσεις εργασίας είχαν υψηλότερο μέσο μισθό!

Αμερικανικές Εκλογές 2020

Οι Αμερικανικές εκλογές 2020 θα αναδείξουν τον 46ο πρόεδρο της Αμερικανικής δημοκρατίας, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει ολοκληρωτικά τον COVID-19 αλλά και να κρατήσει την οικονομία της Αμερικής τουλάχιστον στο επίπεδο που είναι σήμερα. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο (εξαιτίας του Κοροναιού), το στοίχημα είναι τώρα πόσο γρήγορα μπορεί να επανέλθει ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Τράμπ στην τελευταία προεκλογική του καμπάνια υποσχέθηκε 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε 10 μήνες, υποδηλώνοντας την βραδεία ανάκαμψη που αναμένεται. Αρκεί να υπολογίσουμε ότι στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου στην Αμερική χάθηκαν 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας! Επομένως Τράμπ ή Μπαίντεν όποιος και να κερδίσει τις Αμερικανικές εκλογές 2020, θα βρει μπροστά του μία οικονομία επιβαρυμένη με την ανεργία σε υψηλούς ρυθμούς.