Αναζήτηση εργασίας μετά τον κορονοϊό | Ergazomenos.gr

Αναζήτηση εργασίας μετά τον κορονοϊό

Βαρύ είναι το χτύπημα που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού στην αναζήτηση εργασίας, καθώς το lock down σε πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας,  οδήγησε σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, «πάγωμα» της αγοράς και συνεπώς σε απώλεια θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Μάιο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 233.559 άτομα. Είναι μία έντονη πραγματικότητα για πολλούς καθώς αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν την πόρτα στο ενδεχόμενο προσφοράς εργασίας και συρρίκνωσαν το εργατικό δυναμικό τους.

Η εύρεση εργασίας, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, είναι αρκετά αγχωτική διαδικασία. Μετά την πανδημία του κορονοϊού σε πολλούς φαντάζει αδύνατη. Ωστόσο, παρόλο που πολλές εταιρείες ακυρώνουν ή καθυστερούν τις προσλήψεις, υπάρχουν ορισμένες που αυξάνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης προσφέροντας νέες θέσεις. Τέτοιες εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στους τομείς λιανικής, όπως super market, παντοπωλεία, σε φαρμακεία, υπηρεσίες παράδοσης, εταιρείες τροφίμων κα.

Αναζήτηση εργασίας: Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Ακολουθούν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενδυναμώσετε την αναζήτηση εργασίας σας.

Ενημερώστε και καταχωρήστε το βιογραφικό σας

Όταν θέλετε να κάνετε αίτηση στη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, είναι καλύτερο να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για κάθε θέση που υποβάλλετε αίτηση. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να επισημάνετε κάθε μία από τις δεξιότητες που έχετε, οι οποίες σχετίζονται με τις ανάγκες του κάθε εργοδότη.  Ελέγξτε πολύ καλά την περιγραφή της εργασίας για να χρησιμοποιήσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό σας.

Βελτιώστε τις δεξιότητές σας

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας, το βιογραφικό σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες της πρόσληψής σας. Εάν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση για έναν συγκεκριμένο ρόλο εργασίας, διευκρινίστε τι δεξιότητες χρειάζονται για να πάρετε αυτήν τη θέση. Εάν δεν έχετε καμία από αυτές τις δεξιότητες, βρείτε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για να αποκτήσετε αυτές τις δυνατότητες.

Αύξηση Δικτύωσης

Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε πρέπει να εξοικειωθείτε με την εικονική δικτύωση. Βάζοντας τον εαυτό σας σε καταστάσεις δικτύωσης θα σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε σε ανθρώπους της βιομηχανίας και σχετικά με τις τάσεις και τις προσλήψεις των εταιρειών. Αναζητήστε επαγγελματικούς οργανισμούς στον τομέα που σας ενδιαφέρει. Κάντε τον εαυτό σας ορατό και εγγραφείτε στο LinkedIn, σε φόρουμ ή άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ρωτήστε για συμμετοχή σε εικονικές εκδηλώσεις. Μπορεί να είναι χρήσιμο να βρείτε στο LinkedIn τα στελέχη πρόσληψης και άλλα στελέχη από εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και να συνδεθείτε μαζί τους μέσω κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, όπως να σχολιάσετε μια ανάρτηση που σας ενδιαφέρει.

Η επαφή με τους φίλους σας, τους σημερινούς ή παλιούς συναδέλφους θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα. Ποτέ δεν ξέρετε πώς μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλο στο μέλλον.

Εξετάστε και τις βραχυπρόθεσμες λύσεις

Με λιγότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, ίσως είναι πιο δύσκολο να βρείτε τον ιδανικό ρόλο εργασίας. Αντί να καταλήξετε σε κάτι που δεν ικανοποιεί τις φιλοδοξίες σας, σκεφτείτε να θέσετε σε αναμονή τη μακροχρόνια αναζήτηση εργασίας σας και να εστιάσετε σε βραχυπρόθεσμες επιλογές.

Η αναζήτηση εργασίας απαιτεί ένα πλάνο και μία στρατηγική. Με τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, η στρατηγική καριέρας είναι ακόμα πιο σημαντική. Εάν ψάχνετε τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα καταχωρήστε σήμερα το βιογραφικό σας στο Ergazomenos.gr και βρείτε την ιδανική θέση εργασίας.