10+1 Αποφθέγματα για την επαγγελματική επιτυχία | Ergazomenos.gr

10+1 Αποφθέγματα για την επαγγελματική επιτυχία

Πολλοί από τους πιο σπουδαίους, σοφούς και πετυχημένους ανθρώπους του κόσμου έχουν τονίσει την τεράστια σημασία που έχει η αυτοπεποίθηση στην επιτυχημένη πορεία ενός ανθρώπου. Τα αποφθέγματα (quotes) και τα γνωμικά σοφών και σπουδαίων ανθρώπων, δείχνουν το πραγματικό νόημα για την επαγγελματική επιτυχία.

Είτε αγωνίζεστε για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία είτε αναζητάτε την επόμενη πρόκληση, σίγουρα τα παρακάτω παρακινητικά quotes θα σας δώσουν ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Αποφθέγματα για επαγγελματική επιτυχία

  1. Προσπάθησε να μην γίνεις ένας επιτυχημένος άνθρωπος (επιχειρηματίας), αλλά μάλλον προσπάθησε να γίνεις ένας άνθρωπος με αξία. -Albert Einstein
    • Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ότι δίνει. Όταν ο σκοπός του είναι η συμβολή και η προσθήκη αξιών, τότε  ανεβαίνει υψηλότερα και το επίπεδο ζωής του.
  2. Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου. –Churchill Winston
    • Η αποτυχία είναι μέρος της ζωής. Ο δρόμος προς την επιτυχία, τελικά, είναι στρωμένος με τις αποτυχίες. Άμα δεν κοπιάσετε, άμα δεν αγωνιστείτε και άμα δεν αποτύχετε τότε δεν θα είναι γλυκιά η απόλαυση της επιτυχίας.
  3. Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. –Steve jobs
    • Μην παγιδευτείτε από το δόγμα – το οποίο ζει με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων. Μην αφήσετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξει τη δική σας εσωτερική φωνή. Και το πιο σημαντικό, έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας.
  4. Το μυστικό της επιτυχίας; Να είσαι διαφορετικός από τους άλλους. –Woody Allen
    • Αν θέλετε να επιτύχετε στην επαγγελματική σας πορεία και αν θέλετε κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνετε κάτι διαφορετικό από τους άλλους καθώς θα είναι αυτό που θα σας ξεχωρίσει.
  5. Αν θες να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, άρχισε να τη συνδέεις με στόχους, όχι με ανθρώπους -Albert Einstein-
    • Η επαγγελματική επιτυχία απαιτεί στόχους. Οι στόχοι πρέπει να είναι προσωπικοί και δεν μπορούν να περιλαμβάνουν άλλα άτομα καθώς αφορούν τη δική σας πορεία.
  6. Οι δύο πιο σημαντικές προϋποθέσεις για τη μεγάλη επιτυχία είναι: πρώτον, να βρίσκεστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή και δεύτερον, να κάνετε κάτι γι ‘αυτό. – Ray Kroc,-
    • Η συνταγή του Ray Kroc, ενός από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Αμερική, και αυτές ήταν οι κατευθυντήριες αρχές που του επέτρεψαν να οδηγηθεί προς την επιτυχία.
  7. Όταν οι καταστάσεις σε στριμώχνουν στη γωνία και όλα είναι εναντίον σου, κάνοντάς σε να πιστεύεις ότι δεν αντέχεις ούτε λεπτό παραπάνω, μην εγκαταλείπεις. Γιατί εκεί ακριβώς αυτή τη στιγμή η …  παλίρροια θα γυρίσει. -Χάριετ Μπίτσερ Στόου-
    • Οι πολλές πληροφορίες μπορούν να σας βγάλουν από την πορεία σας. Αν όμως αισθάνεστε ότι ακολουθείτε λάθος μονοπάτι η λύση είναι να ρωτήσετε όσους «ταξίδεψαν» πριν από εσάς για να δείτε τι κάνετε λάθος. Η γνώση είναι δύναμη, στο χέρι σας είναι πως θα την χρησιμοποιήσετε.
  8. Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος, αντέχει. -Νίκος Καζαντζάκης-
    • Ένα ρητό που αφορά την αντοχή του ανθρώπου στις καταστάσεις που βιώνει. Η ζωή είναι ανήφορος. Άλλοτε δίνει χαρά, γιατί αυτή η «άνοδος» θεωρείται πρόοδος. Άλλοτε είναι κουραστική, επώδυνη, γεμάτη εμπόδια. Ωστόσο ο άνθρωπος αντέχει όσα θέλει να αντέχει. Αυτό τον διαφοροποιεί από την πέτρα, το ατσάλι και το σίδερο. Έχει τη θέληση και την επιλογή να συνεχίσει να ανεβαίνει.
  9. Ως επί το πλείστων η νίκη ανήκει στους περισσότερο και καλύτερα προετοιμασμένους.Θουκυδίδης –
    • Κάθε νίκη είναι ένα αποτέλεσμα συνετής σκέψης, συνεχής προσπάθειας και επιμονής. Η νίκη αγαπά την προετοιμασία και τη σκληρή δουλειά.
  10. Όλα μας τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν έχουμε το θάρρος να τα ακολουθήσουμε – Walt Disney
    • Κανείς δεν είπε ότι η πραγματοποίηση των ονείρων είναι εύκολη υπόθεση. Τα όνειρα είναι για να υπάρχουν και ο άνθρωπος για να τα πραγματοποιεί. Δεν υπάρχει μία ξένη δύναμη να τα πραγματοποιήσει, καθώς η δύναμη βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο.
  11. Αντιμετώπισε κάθε δυσκολία σαν πρόκληση, ένα σκαλοπάτι, και ποτέ να μη νικιέσαι από τίποτα κι από κανέναν. -Eileen Caddy-
    • Φυσικά όλοι έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια. Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με τα εμπόδια και τις δυσκολίες του καθώς είναι μία ευκαιρία εξέλιξης και αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να είναι προετοιμασμένος και ικανός για την επόμενη παρόμοια κατάσταση.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε αυτές τις φράσεις στο γραφείο σας, σαν μία υπενθύμιση για να επικεντρώνεστε καθημερινά στους στόχους και στα όνειρά σας ώστε να οδηγηθείτε στην επαγγελματική σας επιτυχία!