Επαγγελματικοί στόχοι μετά το καλοκαίρι | Ergazomenos.gr

Επαγγελματικοί στόχοι μετά το καλοκαίρι

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού τελειώνουν, είναι η κατάλληλη ώρα για να βελτιώσετε και να ενισχύσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Άλλωστε, για πολλούς, ο Σεπτέμβριος είναι σαν τον Ιανουάριο. Δηλαδή το ξεκίνημα μίας νέας περιόδου, ενός νέου ξεκινήματος. Οι επαγγελματικοί στόχοι μετά το καλοκαίρι, απαιτούν σίγουρα ένα ισχυρό επαναπροσδιορισμό και ίσως μία ανανέωση.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να αξιολογήσετε την τωρινή σας κατάσταση, να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας, να σχεδιάσετε τις επόμενές σας κινήσεις. Ακόμα κι αν σας μοιάζει ακατόρθωτο και σας φαίνεται ότι οι ρυθμοί προσλήψεων μειώνονται αυτό δεν ισχύει πάντα.

Ο καθορισμός των στόχων είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία ενός ατόμου. Και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν το μεγάλο επαγγελματικό σας βήμα. Να σκεφτείτε προσεκτικά και να προγραμματίσετε τους στόχους σας έξυπνα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο αυτή την περίοδο και να πετύχετε τους στόχους σας.

Επαγγελματικοί στόχοι μετά το καλοκαίρι | Ιδέες για ενίσχυση

Ελέγξτε την κατάστασή σας.
Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή παρά όταν νιώθετε ανανεωμένοι από τις διακοπές σας, να εξετάσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και να βεβαιωθείτε ότι είστε ακόμα σε καλό δρόμο. Εκμεταλλευτείτε το διάλλειμα και τη ξεκούρασή σας για να ανασυγκροτήσετε τις σκέψεις σας. Ακολουθείτε τους στόχους σας; Ή χρειάζονται κάποιες προσαρμογές για να τους πετύχετε; Ελέγξτε τους στόχους και τις στρατηγικές σας και δείτε πού μπορείτε να φτάσετε σύντομα ή αν υπάρχουν κάποια κενά.

Μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας αμέσως
Αναμφίβολα θα υπάρχει μια μεγάλη λίστα υποχρεώσεων κατά την επιστροφή σας. Δώστε στον εαυτό σας μια μέρα για να εστιάσετε εκ νέου στους επιχειρηματικούς σας στόχους, να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης και να ορίσετε τις προτεραιότητές σας για τις επόμενες εβδομάδες. Μία ομαλή μετάβαση σημαίνει ότι μόλις φτάσετε σε αυτές τις υποχρεώσεις και τους στόχους, θα έχετε, σίγουρα, καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, θα αισθανθείτε πιο οργανωμένοι και σίγουροι με ένα σχέδιο δράσης στο πλάνο σας.

Βρείτε και καταγράψτε τα δυνατά σας σημεία.
Εάν είστε σε αναζήτηση εργασίας ή σχεδιάζετε να διεκδικήσετε την προαγωγή σας, είναι μία καλή στιγμή να καταγράψετε όλα σας τα κατορθώματα και ότι έχετε καταφέρει, να σημειώσετε όλες σας τις νέες δεξιότητες και εμπειρίες που αποκτήσατε το τελευταίο διάστημα. Συνεπώς, σε περίπτωση που θέλετε να αποδείξετε ότι αξίζετε την αύξηση ή τη νέα δουλειά θα έχετε τα παραδείγματα των επιτευγμάτων σας και θα είστε προετοιμασμένοι.

Ενδοσκόπηση
Αυτή η περίοδος αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να βάλετε σε λειτουργία το ενδοσκόπιο. Τολμήστε να θέσετε στον εαυτό σας ερωτήματα όπως: Τι μου αρέσει περισσότερο στη δουλειά μου; Τι δεν μου αρέσει καθόλου; Πόσο ικανοποιημένος είμαι; Θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω; Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μου; Αισθάνομαι ότι μου αξίζει κάτι καλύτερο ή μήπως μέσα μου πιστεύω ότι προορίζομαι για μέτριες καταστάσεις; Τι θα συνέβαινε αν διεκδικούσα αυτά που λέω ότι θα ήθελα; Η απάντησή τους συχνά δεν είναι άμεση και δεν βγαίνει βεβιασμένα και ίσως κρύβει μία μεγάλη αλήθεια.

Ενημερώστε τα κοινωνικά σας μέσα.
Μία από τις πιο βασικές πηγές για την καριέρα σας είναι το Linkedin. Τώρα είναι ιδανική στιγμή για να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στην πλατφόρμα αυτή. Ενημερώστε την περιγραφή σας, προσθέστε πρόσφατα επιτεύγματα και φροντίστε να είστε συνδεδεμένοι με αυτούς που χρειάζεστε. Επίσης, καλό είναι να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις. Ανακαλύψτε και γραφτείτε σε blogs που σας ταιριάζουν και φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις στον κλάδο σας.

Η πρόοδος και η εξέλιξη του ανθρώπου, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του, απαιτεί σημαντική προσπάθεια. Οι επαγγελματικοί στόχοι μετά το καλοκαίρι, ίσως απαιτούν ισχυρές αλλαγές ή σωστή αξιολόγηση. Πάνω απ’ όλα αφιερώστε χρόνο να σκεφτείτε τα καθήκοντα και τις επιθυμίες σας αλλά αποφύγετε την αναβλητικότητα, τη μεγαλύτερη παγίδα που αντιμετωπίζει κανείς όταν θέλει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένους στόχους και επιθυμίες.