Επιστροφή στην εργασία | Ergazomenos.gr

Επιστροφή στην εργασία

Τελείωσε και επίσημα το καλοκαίρι, η άδεια τελείωσε και το μαύρισμα αρχίζει σιγά σιγά και εξαφανίζεται. Οι μέρες που με ανυπομονησία λαχταρούσαμε και ονειρευόμασταν όταν άρχιζε να ανοίγει ο καιρός πέρασαν, αφήνοντας πίσω τους υπέροχες αναμνήσεις  από καλοκαιρινά μπάνια, μικρά ταβερνάκια, κάτασπρα πλακόστρωτα σοκάκια, ξενύχτια μέχρι το πρωί και γεύσεις όπως καρπούζι και παγωτό στα χείλη. Ο καιρός και οι μέρες τις ξεγνοιασιάς πέρασαν γρήγορα και έφτασε η ώρα να γυρίσετε στο γραφείο, στην παλιά σας καθημερινότητα.

Ακόμη και οι τελευταίοι εκδρομείς έχουν επιστρέψει και όλα κυλούν ομαλά από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τους χειμερινούς ρυθμούς.  Είναι πολύ λογικό να αναπολείτε καλοκαιρινές και ανέμελες στιγμές σας, αλλά λίγο πριν σας πιάσει αυτή η εποχιακή μελαγχολία, σας έχουμε κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Οργανώστε μικρές αποδράσεις.

Είμαστε στην προνομιακή θέση να κατοικούμε στην Ελλάδα, όπου τις περισσότερες μέρες του χρόνου έχουμε ήλιο, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε;  Όπου και να κατοικείτε, είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν κοντινοί προορισμοί, είτε κοντά στη θάλασσα, είτε στη φύση, για να επισκεφθείτε μαζί με την παρέα σας. Δοκιμάστε το.

Σκεφτείτε θετικά

Όσο γκρίζα και μελαγχολικά και αν φαντάζουν όλα σήμερα, σίγουρα κάποιες πτυχές αυτής της καθημερινής ζωής, σας αρέσουν. Θυμηθείτε τον περσινό χειμώνα και τις δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες που κάνατε και ακολουθήστε τα ίδια βήματα. Σχεδιάστε τις επόμενες μέρες να επισκεφθείτε μέρη της πόλης που σας αρέσουν και να κάνετε πράγματα με τα οποία αισθάνεστε καλύτερα.

Ξεκινήστε ομαλά

Η επιστροφή και μόνο στο χώρο εργασίας είναι δύσκολο βήμα, οπότε για να μη γίνει ακόμα πιο δύσκολο δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε κατευθείαν με όλο το φόρτο εργασίας. Οργανωθείτε πρώτα, βάλτε όλες τις εργασίες σας σε μια λίστα προτεραιότητας και στη συνέχεια ξεκινήστε ομαλά.

Συζητήστε το

Δεν είστε οι μόνοι που επιστρέψατε από τις διακοπές και λησμονείτε τις παλιές μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι , αν όχι όλοι, στο χώρο εργασίας σας, αισθάνονται το ίδιο. Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα και συζητήστε πως περάσατε και που πήγατε … και γιατί όχι: κανονίστε και όλοι μαζί μια εξόρμηση.

Η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα της πόλης είναι λίγο δύσκολη για όλους, είναι στο δικό σας «χέρι», όμως να αντιμετωπίσετε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.