Καμία εργασία δεν είναι ντροπή | Ergazomenos.gr

Καμία εργασία δεν είναι ντροπή

Το ποσοστό των «τυχερών» ατόμων που βρίσκουν δουλειά στον τομέα ειδίκευσης τους αμέσως μετά τις σπουδές τους είναι ελάχιστος για να μην πούμε καλύτερα απειροελάχιστος. Ειδικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που λόγω οικονομικής κρίσης η εύρεση εργασίας είναι αρκετά δύσκολη, το να εργαστείς απευθείας πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει ακούγεται κάπως σαν ένα άπιαστο όνειρο. Αφού καταφέρεις , λοιπόν, να πάρεις το πτυχίο σου συνειδητοποιείς ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις απασχόληση στη ειδικότητα σου. Σε αυτή την περίπτωση καταλήγεις σε δύο πιθανά ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να μην εργαστείς πουθενά μέχρι να καταφέρεις να βρεις τη θέση εργασίας που ονειρεύεσαι και το δεύτερο είναι μέχρι να βρεις την ιδανική θέση εργασίας να απασχοληθείς σε διάφορες παρεμφερείς ή μη δουλειές. Το να μείνεις άεργος σίγουρα δεν είναι προτιμότερο από το να απασχολείσαι. Με αυτόν τον τρόπο :

Ανακαλύπτεις τι ακριβώς σου αρέσει

Κάνοντας μια διαφορετική δουλειά, δοκιμάζεις τον εαυτό σου και δοκιμάζεσαι σε πράγματα που είναι καινούργια για σένα. Μαθαίνεις τα όρια σου και το πιο βασικό από όλα ανακαλύπτεις τι ακριβώς σου αρέσει και τι όχι. Μπορείς να εργαστείς σε έναν τομέα που δεν είχες σκεφτεί ποτέ και ανακαλύψεις νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Εμπλούτισε το βιογραφικό σου

Σε οποιαδήποτε δουλειά και αν απασχολείσαι έχεις να κερδίσεις κάτι. Ίσως φαινομενικά να θεωρείς ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά από αυτό που σπούδασες και από αυτό που έχεις ονειρευτεί να κάνεις, στην πραγματικότητα όμως πλουτίζεις τον εαυτό σου με δεξιότητες που μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον αλλά και με αρετές του χαρακτήρα σου που σε κάνουν πιο χαρισματικό. Όλα αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν στη συνέχεια να συνθέσεις ένα βιογραφικό αρκετά εμπλουτισμένο και με επιπλέον προϋπηρεσία.

Διεύρυνε τον «κύκλο» σου

Το κάθε άτομο με το οποίο έχεις συνεργαστεί, είτε αυτό είναι συνάδελφος είτε πελάτης είτε προμηθευτής είτε ακόμα και το αφεντικό σου,  μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον συστήνοντας άτομα ή προτείνοντας σου κάποια θέση εργασίας. Δεν μπορείς να γνωρίζεις ποτέ από πού θα σου ανοίξει μια νέα πόρτα για μια ενδεχόμενη θέσης εργασίας.

Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα για καμιά δουλειά  που έκανες στο παρελθόν ή που κάνεις ακόμη. Η επιπλέον προϋπηρεσία είναι αρκετά σημαντική στις μέρες μας οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις σε σχέση με το να μην εργάζεσαι καθόλου είναι να κερδίσεις.  Για αυτό συμπλήρωσε το βιογραφικό σημείωμα σου στο ergazomenos.gr και κάνε αίτηση τώρα.