Συνήθειες Επιτυχημένων Ανθρώπων | Ergazomenos.gr

Συνήθειες Επιτυχημένων Ανθρώπων

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί έστω και μία φορά στη ζωή σας, τι κάνει ο Mark Zuckerberg όταν ξυπνάει ή ο Bill Gates πριν πάει για δουλειά, εκτός από το να είναι εκπληκτικά επιτυχημένοι. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων είναι γνωστές στον ευρύτερο κόσμο και κάποιες άλλες όχι. Σίγουρα όμως κάποιες είναι απαραίτητες για την συνταγή της επαγγελματικής επιτυχίας και πολλές από αυτές δεν διαφέρουν πολύ από την καθημερινότητα του οποιουδήποτε.

Ξύπνημα στις 5 (;)

Όσο περίεργο και πρακτικά δύσκολο και αν φαίνεται, οι περισσότεροι CEO σε κάθε μεριά της γης ξυπνάνε πολύ νωρίτερα από όσο νομίζουν οι εργαζόμενοί τους. Κοινό χαρακτηριστικό λοιπόν στις συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων και γενικά στην καθημερινότητά τους είναι το πολύ πρωινό ξύπνημα. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν περίπου στις 5 με 6 το πρωί για να μη χάνουν λεπτό από την ημέρα τους.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το πρωινό ξύπνημα είναι ένα από τα κύρια πράγματα που είναι υπεύθυνα για την επιτυχία τους καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν χάνουν χρόνο, προγραμματίζουν την ημέρα τους νωρίτερα και χάρη σε αυτό κρατούν τα πάντα υπό έλεγχο.

Γυμναστική πριν από κάθε τι

Ας μην ξεχνάμε το ρητό του Ρωμαίου σατυρικού ποιητή Γιουβενάλη το οποίο λέει «Νους υγιής εν σώματι υγιεί ». Αυτό το ρητό το ακολουθούν και πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, καθώς πιστεύουν ότι για μια ισορροπημένη επαγγελματική ρουτίνα είναι απαραίτητο να κρατάς το σώμα σου γυμνασμένο για να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καθημερινές απαιτήσεις που του υποβάλλει το μυαλό κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως εν ώρα εργασίας.

Το συγκεκριμένο ρητό λειτουργεί και αντιστρόφως καθώς ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα βοηθά το μυαλό να μην υπολειτουργεί και να μην πέφτει σε λήθαργο, ειδικά εν ώρα εργασίας. Άλλωστε, η παραγωγικότητα είναι προϊόν αυτοπεποίθησης και καλής διάθεσης που πολλές φορές προέρχεται από τις τοξίνες που δημιουργούνται στον οργανισμό.

Η υγεία πάνω απ’ όλα

Από τον Bill Gates της Microsoft έως την Chief Operator Officer του Facebook, Sheryl Sandberg κοινό σημείο στην καθημερινότητα και στις συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων είναι η προσοχή στην υγεία τους. Είτε σωματική, είτε ψυχολογική. Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, έχουμε προβλήματα και σήμερα ίσως να μην είναι η τέλεια μέρα στο γραφείο αλλά δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε την υγεία σας για κανένα λόγο. Προσπαθείτε να απαλλαχθείτε από το περιττό άγχος, να κάνετε καθημερινά έναν καλό ύπνο και να τρέφεστε σωστά γιατί η κακή υγεία επηρεάζει τα πάντα γύρω από την εργασία σας και γενικά τη ζωή σας. 

Η γνώση είναι δύναμη

Η ανάγνωση βιβλίων είναι σύμφωνα με ψυχολόγους μια πολύ ευεργετική συνήθεια για την καθημερινότητα του καθενός και σίγουρα των ανθρώπων με τόσο μεγάλο υπόβαθρο.

Ο Mark Zuckerberg το 2015 αποφάσισε να ξεκινήσει να διαβάζει περισσότερα βιβλία για να γνωρίσει πολλά περισσότερα πράγματα σχετικά με πολιτισμούς και διάφορα συστήματα αξιών. Μέχρι και σελίδα στο Facebook δημιούργησε με τίτλο ‘’A Year Of Books’’  δημοσιεύοντας κάθε 2 εβδομάδες το βιβλίο που διαβάζει το εν λόγω διάστημα, καλώντας γνωστούς συγγραφείς και δημιουργώντας συζήτηση με τους ακόλουθους της σελίδας σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε βιβλίου. Σίγουρα αυτή η εμπειρία συνέβαλε για να δώσει ακόμα μια πινελιά στον εταιρικό κολοσσό του Facebook!

Η επιτυχία δεν είναι μια έτοιμη δοκιμασμένη συνταγή και όσον αφορά την εργασία και τον επαγγελματικό τομέα δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις και να κρατήσεις τα πάντα σε ισορροπία. Το σίγουρο είναι ότι η υπομονή και η επιμονή τις περισσότερες φορές επιβραβεύονται.